CD opnames Manneke

Cd-opname werken Daan Manneke

Amsemble & Friends

Vincent van Amsterdam accordeon
Benjamin Bakker dirigent

Op de CD bundelt het koor Amsemble onder leiding van Benjamin Bakker zijn kracht met accordeonist Vincent van Amsterdam. Zij voeren in deze unieke samenstelling werken uit van Daan Manneke, muziek die wordt gekarakteriseerd door een grote openheid en ruimtelijkheid. Het accordeon is een instrument dat het gevoel van ruimte en adem als geen ander naar boven kan halen.
Accordeonist Vincent van Amsterdam heeft in de afgelopen jaren vaak samengewerkt met Daan Manneke om zijn muziek te doorgronden. Zij hebben van enkele prachtige stukken bewerkingen gemaakt voor accordeon. Hun samenwerking heeft geresulteerd in nieuwe uitgaven van o.a. Trois Petites Symphonies (2015) en Tombeau pour Ton de Leeuw (2018). Beide werken zijn uitgegeven bij Donemus en staan nu voor het eerst op de plaat.Naast de al genoemde werken bevat de CD o.a. de beroemde Psalmen 121 en 122, en diverse werken ineen nieuw jasje. Psalm 19 is een nieuw werk, speciaal geschreven voor Amsemble en Benjamin Bakker. In dit nieuwe Les Cieux Racontent zingt de dirigent Benjamin Bakker met veel kleur en bijna profane helderheid de solopartij, waarbij hij het koor naar nieuwe hoogten stuwt.

De CD is ontstaan in nauwe samenwerking tussen musici, zangers en componist en zal nog jaren de basis blijven voor toekomstige opnames en uitvoeringen.

Opnamedagen 2 en 3 september 2017, 18 maart 2018 | Dorpskerk Zunderdorp
Kamerkoor Amsemble
Muziekuitgever Donemus www.donemus.nl 
Muziekuitgever www.bladmuziekplus.nl
Ronald Veerman opnametechniek
Grafische vormgeving, productie www.ogwrecords.nl 
Uitgave onder auspiciën van de Stichting Archipel www.stichtingarchipel.com KvK 70849803

De CD is verkrijgbaar bij www.donemus.nl  | info@donemus.nl

Deze CD kwam tot stand met behulp van crowdfunding

Teksten van de gezongen werken [1, 2, 4, 6, 10, 11, 12] zie site www.daanmanneke.nl rubriek DISCOGRAFIE, CD Car ta voix est douce