HET KOOR

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er gemiddeld zes projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. In het voorjaar van 2018 is onze eerste cd Car ta voix est douce uitgekomen met werken van Daan Manneke. De cd werd met 4 sterren bekroond in dagblad Trouw. In 2019 werd Amsemble bij Podium Witteman uitgenodigd om voor Daan Manneke te zingen in de uitzending. In de projecten ‘Amsemble & Friends’ werkt het koor samen met bijzonder talentvolle musici: internationale prijswinnaar Sabrina Vlaskalic (gitaar), harpiste Victoria Davies, accordeonist Vincent van Amsterdam, saxofonist Paul van der Feen en cellist Anton Spronk. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.

Audities:

Ben je een ambitieuze zanger met veel koorervaring en hou je van korte intensieve projecten?
Laat het ons weten per email.

Dirigent:

Benjamin Bakker (1980) begon op jonge leeftijd te zingen bij het Roder Jongenskoor. Hij studeerde koordirectie en solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Koordirectie studeerde hij bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt, solozang bij Gerda van Zelm, Kees-Jan de Koning en Barbara Pearson. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Tõnu Kaljuste in Nederland en Finland met het Nederlands Kamerkoor en het koor van de Sibelius Akademie in Helsinki. In 2008 werd hij geselecteerd voor een masterclass bij Anders Eby in Zweden en in 2009 werkte hij met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor tijdens de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. In 2010 nam hij deel aan een internationale Masterclass in Denemarken onder de leiding van Frieder Bernius. Hier werd hij gekozen om met het Deens Nationaal Vocaal Ensemble te werken. Tevens is hij oprichter en artistiek leider van de Stichting Talent voor Muziek. Een stichting die zich inzet voor de carrière van jonge talentvolle musici en tevens jongere generaties probeert te inspireren via educatieve projecten.

Benjamin is op dit moment dirigent van het kamerkoor Amsemble, Kamerkoor Noord, het Rotterdams Barok Ensemble, Zang Edam en het Swes Barokorkest. Hij dirigeerde projecten met LUDWIG, Ballet van Leth, het NASKA en Kamerkoor MUSA.